Ingatlan maffia taktika

Amit az ingatlan maffia kihasznál

Gyakorlott ingatlan ügynökök egyből kiszúrják azokat a vevőket, akik elértek arra a szintre, hogy túl sok lakást néztek már meg és most már sok kompromisszumra hajlandóak. Ezek az ideális vevők.

Ezt az jelenséget “telítettségi effektusnak” mondják.

Ez az állapot veszélyes!

Nem csak a jó ingatlan ügynököknek, hanem az ingatlan maffiának is jó szeme van az ilyen ügyfelek behálózására.
A módszer a következő:
Az ingatlan árát úgy állapítják meg, hogy kihagyhatatlan legyen. Csak szokott lenni egy probléma. “Éppen most van itt egy vevő, aki holnap meg is venné az ingatlant. Le fog maradni! De nem gond! Meg tudjuk gyorsan oldani a kérdést.” És akkor jönnek a feltételek:

  • Még a hétvégén intézzük el a dolgot!
  • Fizessen be most foglalót, aztán az ügyvédet hagyjuk későbbre
  • Itt van a mi ügyvédünk, aki hétvégén is rendelkezésre áll

A trükk lényege: a hétvégén nincs bank, nincs földhivatal, ahol el lehetne intézni a hivatalos ügyeket és ügyvédeket is nehéz azonnal keríteni.

Hiába mutatnak be ilyenkor 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot! Nem kell feltétlenül hinni benne! Ezalatt az idő alatt jópár személynek el lehetett már adni. Akár a hétvégén több személynek is.

Van megoldás!

Ha az ingatlan adásvételi szerződés elkészítését saját ügyvédre bízza, aki nem csak az ingatlan átírásának földhivatali ügyintézését intézi, hanem megfelelő biztosítékokat is tud az adásvételi szerződéshez szerkeszteni.

Scroll to top